Nachrichten

Kalorama bereikt $1,2 miljard aan verkochte IPv4-adressen

WASHINGTON, 29 januari 2024 /PRNewswire/ — Kalorama Group, een boutique adviesbureau gespecialiseerd in grote en complexe IPv4-adrestransacties, heeft vandaag aangekondigd dat het heeft bemiddeld in de verkoop van IPv4-adressen ter waarde van $1,2 miljard vanaf eind 2023.

“Na ruim tien jaar zakendoen zijn we blij dat we de grens van een miljard dollar hebben overschreden”, zegt Josh Bourne, algemeen directeur van Kalorama. “Deze mijlpaal onderstreept de cruciale rol van Kalorama in de IPv4-markt – en ons unieke vermogen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van bedrijven in het digitale tijdperk.”

IPv4-adressen – een soort IP- of internetprotocoladres – zijn sinds het begin van het web een hoeksteen van het internet geweest. IP-adressen worden toegewezen aan vrijwel elk apparaat dat internet gebruikt.

De vraag naar IPv4-adressen blijft robuust. In 1980 werd IPv4 geïntroduceerd en werd het aanbod aan adressen voor altijd vastgesteld op 4,3 miljard. Sinds twaalf jaar geleden een secundaire markt voor IPv4-adressen werd opgericht als reactie op de groeiende vraag vanuit de technologiesector, zijn alleen al in Noord-Amerika 309 miljoen IP’s – 7,4% van het totale aanbod – van eigenaar gewisseld. De markt wordt gedomineerd door de 25 meest acquisitieve entiteiten in de regio Noord-Amerika, die 86% van alle overgedragen IP-adressen hebben ontvangen.

Grotere IPv4-blokken zijn het meest in waarde gewaardeerd. De prijzen zijn sinds het begin van de markt met 1,525% gestegen. De adreswaarde is de eerste zes jaar langzaam gestegen en de afgelopen zeven jaar geëxplodeerd. Als gevolg hiervan zijn de marktkansen voor bedrijven die deze unieke identificatiegegevens willen kopen of verkopen dramatisch uitgebreid.

Kalorama heeft zijn positie als zeer vertrouwde adviseur op de IPv4-markt verstevigd door advies uit te brengen aan talrijke goed voorziene instellingen die een groot overschot aan IP-adressen bezitten of in bezit hadden. Het bedrijf heeft bijzondere expertise in het afhandelen van grootschalige transacties en blinkt uit in het faciliteren van deals waarbij 1 miljoen adressen of meer betrokken zijn. Kalorama adviseerde bijvoorbeeld de afgelopen twee jaar bij vier negencijferige transacties en een aanzienlijk aantal achtcijferige transacties.

“Veel bedrijven met een aanzienlijke voorraad IPv4-adressen zijn zich er niet van bewust dat ze potentieel miljoenen dollars aan IP-activa bezitten, waarvan een groot deel misschien onnodig en irrelevant is voor de kernfuncties van hun bedrijf”, aldus Bourne. “We kijken ernaar uit om deze bedrijven te helpen profiteren van deze dynamische markt door deskundige begeleiding te bieden gedurende het gehele IPv4-transactieproces.”

Nach oben scrollen